Merimiehenkatu 10 - Helsinki

 
 
Katso video: Käsityöammattien taitajia

BENVENUTI !

Tervetuloa tutustumaan työhöni taiteen ja antiikin parissa!

Opiskelin lukion jälkeen Helsingissä, Tammelassa ja Turussa yhteensä 3,5 vuoden ajan rakennuspiirustusta, puutyötä ja koristemaalausta sekä hankin työkokemusta mm. puuseppänä. Sain oppia taiteen kehystämisen hienoudet ja salat sekä kultauksen taidot työskennellessäni n.15 vuoden ajan yhdessä Helsingin perinteikkäimmistä alan liikkeistä, Oy A.V.Silvennoinen Ab:ssa. Lisäksi olen osallistunut useille taidehistorian kursseille.

Kolmen vuoden ajan opiskelin maailman taiteen sydämessä, Firenzessä, ja erikoistuin puuesineiden ja kultausten konservointiin. Suomen Kulttuurirahaston ja Wihurin säätiön apurahojen avulla olen saanut hienon mahdollisuuden matkustaa ja opiskella alaani Italiassa ja Venäjällä. Tutkin mm. Pietarissa ja Moskovassa ikonikehyksiä ja ikonostaaseja.

Kokemusta alalta on kertynyt jo 25 vuoden ajalta. Puhdistan öljyvärimaalauksia, jotka pöly ja noki ovat tummentaneet. Ongelmatapaukset ja paperityöt välitän alan spesialisteille. Varastostani löytyy lisäksi erityylisiä antiikkikehyksiä, sisustustauluja, sekä peilejä, joita myyn kiinnostuneille.

Olen opettanut kultausta Kouvolan muotoiluinstituutissa sekä Forssan ammatti-instituutin Tammelan käsi-ja taideteollisessa oppilaitoksessa vuosina 1997 ja 2002. Mahdollisuuksien mukaan järjestän kiinnostuneille kursseja kultauksen alkeista.

Kesällä 2004 sain valmiiksi erilaisen projektin. Kultasin 24 karaatin lehtikullalla Arcada-oppilaitoksessa Helsingin Arabianrannassa sijaitsevan muotoilija Tanja Sipilän betoniveistoksen "Gränser". Kokemus oli ainutlaatuinen!

 

Olkaa hyvät ja ottakaa yhteyttä
halutessanne lisätietoja!
Benvenuti!
Suvi von Essen

 

  

 

Suvi Taide- ja Antiikkimessuilla - photo Curt von Essen
Taide- ja Antiikkimessuilla
Wanhassa Satamassa
katso lisää >

Suvi Tanja Sipilän "Gränser"-veistoksen sisällä - photo Curt von Essen
Tanja Sipilän upea veistos "Gränser" Arabian Arcadassa
katso lisää >

Firenze, tärkein opinahjoni
FIRENZE
lue lisää Firenzestä>

RESTAUROINTI-INSTITUUTTI
Palazzo Spinelli
L'Istituto per l'Arte e il Restauro >


 
 
   

Konservointi & Kultaus Firenze - Merimiehenkatu 10, 00150 Helsinki
Tel: 040-5038182 - Email: Suvi@studiofirenze.fi